Es necesario permitir la ejecución de scripts para el correcto funcionamiento de la página.
Inicio Contenido Central
Levon Avagyan - Guanyador del Concurs Maria Canals 2017Danylo Sayenko - Guanyador del Concurs Maria Canals 2015Regina Chernychko - Guanyadora del Concurs Maria Canals 2014Vestard Shimkus - Guanyador del Concurs Maria Canals 2009Denis Zhdanov - Guanyador del Concurs Maria Canals 2010Martina Filjak - Guanyadora del Concurs Maria Canals 2008Soo Jung Ann - Guanyadora del Concurs Maria Canals 2012Stanislav Khristenko - Guanyador del Concurs Maria Canals 2013Mateusz Borowiak - Guanyador del Concurs Maria Canals 2011
Levon Avagyan - Guanyador del Concurs Maria Canals 2017
Danylo Sayenko - Guanyador del Concurs Maria Canals 2015
Regina Chernychko - Guanyadora del Concurs Maria Canals 2014
Vestard Shimkus - Guanyador del Concurs Maria Canals 2009
Denis Zhdanov - Guanyador del Concurs Maria Canals 2010
Martina Filjak - Guanyadora del Concurs Maria Canals 2008
Soo Jung Ann - Guanyadora del Concurs Maria Canals 2012
Stanislav Khristenko - Guanyador del Concurs Maria Canals 2013
Mateusz Borowiak - Guanyador del Concurs Maria Canals 2011

PATROCINIS > MÚSICA I POESIA

Guanyadors del Concurs Internacional de Música Maria Canals

Guanyadors d'anteriors edicions

Hiroo Sato - 2016
A la edició del Concurs Maria Canals 2016 el guanyador va ser el pianista japonès Hiroo Sato, que també va obtenir el premi especial del públic. Sato es va graduar al Tokio College of Music High School i al Tokio College of Music, per després estudiar a la Universidad de las Artes de Berlín i al Conservatorio Chaikovsky de Moscú.

Sato ha participat en diversos concursos de renom amb els que ha obtingut reconeixements, com el segon premi al 21º Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, el primer premi al 5º Concurs Internacional de Piano San Nicola di Bari, el primer premi al 76º Concurs Internacional de Música de Japó o el primer premi al Concurs Minoru Mojima Yokosuka de piano.

Les seves actuacions han estat a diferents festivals i amb prestigioses orquestres com el Concert d'Intercanvi de Joves Artistes entre Japó i Alemania o la seva participació com a solista al Festival Internacional de Música Praga Jove. Tambié ha grabat un cd: "Hiroo Sato toca tres sonates"i ha tocat amb la Orquestra de Càmara de Praga, la Simfònica de Tokio, la Filarmóònica de Tokio o la Filarmònica de Kyoto entre d'altres. Actualment s'està formant amb els mestres Eliso Virsaladze, Kazuko Sumi i Minoru Nojima.

Danylo Saienko - 2015
El pianista de la ciutat de Lviv, a l’oest d’Ucraïna, va ser el guanyador de la 61a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals. Saienko ja havia guanyat una medalla per unanimitat a l’edició de 2013 del Concurs i la victòria del Maria Canals es suma a molts premis de competició internacional que ja té com la Chopin Competition de Lviv, l’Emil Gilels International Piano Competition d’Odessa, el Mykola Lysenko Concurs International de Kiev o el premi Zlotyj Parnas al Festival de Piano Forum de Sianok a Polònia.

La prova final va tenir lloc al Palau de la Música, acompanyats per la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) dirigida per Manuel Valdivieso. Els tres finalistes van escollir la mateixa pega de Chaikovski entre les vuit per triar, el Concert per a piano número 1 en Si Bemoll Menor op. 23. Després de les audicions, el jurat presidir per Carlos Cebro va atorgar a Saienko la puntuació mes alta i li va concedir el primer premi dotat amb 15.000 euros i una gira de recitals i concerts de la mà de la nostra Fundació.

Saienko es va iniciar en el piano amb només sis anys i es va graduar a l’Escola de Música especialitzada Salomé Krushelnytska per a nens dotats. Actualment estudia a l’Acadèmia Nacional de Música de l’Estat Mykola Lysenko, a la seva ciutat natal.

Regina Chernychko - 2014
La jove pianista de 27 anys, Regina Chernychko, ha estat la guanyadora de la 60a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals. La prova final es va celebrar, com és habitual, al Palau de la Música Catalana, amb un jurat presidit per Carlos Cebro, que va otorgar-li el primer premi, dotat amb 15.000 euros i una gira de recitals i concerts de la mà de la nostra Fundació.

Chernychko, nascuda a Charkiw, es va iniciar en el piano amb la formació a l'Escola Especial Intermitja de la seva ciutat natal, de la mà d'Irina Surjenko. També va rebre lliçons de la seva mare, Inna Chernychko i de professors com Zaharova Svetlana, OlgaRissin-Morenova, Leonid Margarius i Ralf Gothóni.

Regina ha ofert concerts entre d'altres, amb la Orquestra Filarmònica de Charkiw, la Simfònica de Roma, la Orquestra Mediterrània de Càmara i la Orquestra Simfònica del Vallès. Tambié ha guanyat premis com el Diploma F. Chopin, l'Stupen K. Masterstvu, el Ricard Viñas de Lleida i ara hi pot afegir el Maria Canals.

Web Regina Chernychko - http://reginachernychko.com/Stanislav Khristenko - 2013
El rus Stanislav Khristenko va estudiar piano a Moscou entre 1998 i 2003 i posteriorment va fer un Màster i la Llicenciatura amb Honors d'interpretació pianística al Conservatori Chaikovski de la mateixa ciutat, i al 2010 va acabar els estudis a l'Institut de Música de Cleveland als Estats Units.

Durant la seva trajectòria ha obtingut reconeixements com el Primer Premi del Concurs Internacional de Piano de Parnassos de Mèxic, el Primer Premi del Concurs Citta di Cantu i el Tercer Premi al Concurs de Piano de Nova Orleans. Una llista a la que ara pot sumar el prestigiós Maria Canals.

Fins ara Khristenko ha actuat per escenaris d'Àustria, Itàlia, Espanya i Estats Units, col·laborant amb prestigioses orquestres d'arreu del món.

Web Stanislav Khristenko - http://www.khristenko.com/Soo Jung Ann - 2012
La pianista de Seül Soo Jung Ann és llicenciada en Música per la Universitat Nacional de les Arts de Corea i graduada per la Royal Irish Academy of Music en un Màster en Interpretació Musical, on va obtenir el doctorat amb els professors John O’Conor i Théreèse Fahy. El 2012 Jung Ann va guanyar el Maria Canals i va seguir estudiant a la Mozarteum de Salzburg.

Abans de guanyar el Primer Premi del Maria Canals a Barcelona, Soo Jung Ann ja havia obtingut nombrosos reconeixements i guardons en certàmens com el Concurs Internacional de Piano de Hong Kong, el Concurs de Piano Chopin de Salzburg o el Concurs Internacional de Piano de Hamamatsu, entre d’altres.

La música interpretada per Soo Jung Ann s’ha pogut sentir en recitals a Dublín, a Corea amb la Prime Philharmonic Orchestra, a l’Animato Recital de París o en els concerts anuals de l’Orquestra Simfònica RIAM de Dublín.

Web Soo Jung Ann - http://www.soojungann.com


Mateusz Borowiak - 2011

El pianista nascut a Londres, Mateusz Borowiak, i de doble nacionalitat britànica i polonesa, va guanyar l'edició 2011 del Concurs Maria Canals. Va estudiar composició i piano al Junior Guildhalll i música al Girton College de Cambridge.

Mateusz Borowiak ha actuat a les principals sales de concertsde Gran Bretanya (el Barbican, las Sales Birmingham i Cadogan, Purcell Room, St. James’s Piccadilly, St. Martin-in-the Fields, Snape Maltings, King’s College Chapel, la West Road Concert Hall Cambridge) i també a festivals com el King's Lynn, Lower Machen, The Northern Aldborough, Stratfort on Avon i Cambridge. Els seus concerts també s'han celebrat a l'estranger (Àustria, Bèlgica, la República Txeca, Itàlia, Polònia, Espanya, Letònia i ucrania) i ha actuat amb orquestres de renom com la Royal Philharmonic, London Mozart Players, Cambridge University Musical Society Symphony Orchestra, European Union Chamber Orchestra, Silesian Chamber Orchestra, Cambridge University Chamber Orchestra, Sinfonietta Cracovia, London Octave i Czestochowa Philarmhonic Orchestra.

Borowiak va ser el concursant més jove de la 57 edició del Maria Canals 2011, on va guanyar el primer premi. A més del Maria Canals, Borowiak ha rebut diversos premis de piano i composició incloent el Primer Premi del Concurs Royal Over-Seas League Music (2006), Primer Premi al Concurs Christopher Duke Piano Recital (2006), Primer Premi de l'Audiència al 21 Concurs Internacional de Piano Rina Sala Gallo de Monza, Italia (2010), el Premi Wax Chandlers (2002), el Premi Eiluned Davies (2003), el Premi Lutine (2005), Musicians Benevolent Fund Award (2006), el Premi Environ (2006), el GSMD Principal’s Prize (2006), el Premi Alkan (2007), el London Girton Association Award (2007), el Premi Rima Alamuddin (2008), el Premi Nigel W. Brown Music (2009) i el premi Sir Arthur Bliss (2010), així com premis d'Universitats incloent la beca del Girton College Music (2006-2008), la beca Sophia Turtle (2008), el Premi Jane Catherine Gamble (2008), la Donald Wort Award (2008 i 2009), el Premi Beatrice Mills (2009) i el Premi Thérèse Montefiore (2009). El 2006, als 17 anys, va obtenir l'AGSMD Piano Performing Diploma amb alts honors.


Denis Zhdanov - 2010

El guanyador del concurs de 2010, Denis Zhdanov, va tocar el 2012 al nostre concert a Tenerife juntament amb l'Orquestra Simfònica de Tenerife al fantàstic Auditori Adán Martín i també a Granada a l'Auditorio Manuel de Falla. Denis Zhdanov (nascut a Ucraïna, el 1988) és estudiant de l'Acadèmia Internacional de Piano d'Imola "Incontri col Maestro", sota la tutela del professor Leonid Margarius, i també a l'Acadèmia Nacional de Música d'Ucraïna , amb el professor Borys Fedorov. Denis Zhdanov va rebre les seves primeres lliçons de piano amb V. Danilova a l'edat de 9 anys a la seva ciutat natal, Chernigov, i ja va aconseguir alguns èxits durant els seus primers anys d'estudis. Es va convertir en el guanyador d'un concurs de piano regional, tot i ser el pianista més jove que hi participava. Més tard, a l'edat de quinze anys es va traslladar a Kíev, la capital d'Ucraïna, i va continuar els seus estudis a l'Escola Especial de Música Lysenko de Kíev amb el Prof T. Abayeva. En la seva recerca per millorar el seu desenvolupament artístic, Denis ha rebut classes magistrals de pianistes de renom com D. Alexeev, A. Braginsky, Karl-Heinz Kämmerling, K. Hellwig, W. Manz, J. Rose, A. Malikova i altres.

Zhdanov va començar la seva carrera internacional fent recitals i va debuta com a solista amb orquestra amb un recital a Lodz (2007), que va obtenir un gran reconeixement tant per part del públic com per part de la crítica. Denis Zhdanov també va participar en dos concerts del primer Festival Internacional de Piano Arthur Rubinstein de Lodz, Polònia el 2008. A l'octubre de 2009 va tocar el Concert per a piano n º 1 de Chopin en un esdeveniment especial per commemorar el 160 aniversari de la mort del compositor a Lodz, Polònia. També va ser convidat a fer un recital per commemorar el 200 aniversari del naixement de Chopin a Kíev celebrat l'1 de març de 2010.

A més de la seva victòria en el Concurs Internacional de Piano Maria Canals, Denis Zhdanov ha guanyat nombrosos premis incloent el 1r Premi en el 7è Concurs Internacional de Piano per a Joves "Arthur Rubinstein in Memoriam" a Bydgoszcz, Polònia (EMCY, 2007), el 1r Premi i Premi Especial en el 19è Concurs Internacional de Piano "Roma-2009: Premi Chopin" (Itàlia), el 3r premi en el Concurs Internacional de Piano de Tbilisi a Geòrgia (WFIMC, 2005) i el 4t Premi i Premi Especial a la millor interpretació d'una sonata clàssica en el mateix concurs.

Web de Denis Zhdanov - http://www.deniszhdanov.com/

Vestard Shimkus - 2009

El guanyador del Concurs Maria Canals de 2009, el pianista de Letonia Vestard Shimkus, va celebrar amb enorme èxit tres concerts amb nosaltres a Bilbao, Tenerife i Granada. Vestard Shimkus, actualment un pianista reconegut internacionalment, va començar a tocar el piano als cinc anys, i la seva consagració es va iniciar després d'actuar amb la BBC Philharmonic Orchestra, la City of Birmingham Symphony Orchestra i l'Orquestra Nacional de França, entre d'altres. Les actuacions de Shimkus són reconegudes, no solament per la seva "tècnica naturalment brillant”, com va qualifiar el diari alemany Main Post, sino també per la passió que projecta i la seva extrema atenció per transmetre la vertadera història emocional de cada frase musical que dirigeix a la imaginació de l'oient.

Web Vestard Shimkus - http://vs.no-te.com/


Martina Filjak - 2008

La guanyadora del concurs de 2008, la fantàstica pianista croata Martina Filjak, ens va delectar amb tres magnífics concerts celebrats a Bilbao i Tenerife en 2009. Degut al gran èxit d'aquests concerts, Martina Filjak va repetir l'experiència en 2010 amb un concert addicional celebrat a Granada. En 2011, Martina Filjak va actuar a Madrid amb l'Orquestra Simfònica de Madrid, un altre èxit rotund i que es va celebrar amb motiu de la festivitat de Santa Cecilia.

Web Martina Filjak - http://www.martinafiljak.com/

Segueix-nos:
 
Comparteix aquesta notícia:
Fin Contenido Central

Fundació Jesús Serra · Avda. Alcalde Barnils, 63 · 08174 Sant Cugat del Vallès (Barcelona)

Avís legal | Política de Cookies| Contactar